Halti Grime og gå pænt seler

Med en Halti grime eller en Halti sele til hunden, bliver det meget lettere og mere behageligt at gå tur med hunden. Det er meget sundere for både hunden, og for dig.

Hunde der trækker meget vil være oplagte til at gå i halti grime eller Halti selen. Personer med forskellige handicap, rygsmerter eller gravide, har også stor fordel af at bruge Halti på deres hund. På byture og andre steder hvor du ønsker fuld kontrol, og et let samarbejde, er grimen en fordel.

Læs hele vores adfærdsbehandlers beskrivelse omkring brugen her nederst på siden.

Halti Grime til Hund
Halti Grime til Hund
149,00 DKK
inkl. moms
 • Str. 0
 • Str. 1
 • Str. 2
 • Str. 3
 • Str. 4
 • Str. 5
Easy Leader grime til hund Sort
Easy Leader grime til hund Sort
99,00 DKK
inkl. moms
 • Large
 • XL
 • XXL
Halti Harness - Antitræk Sele - Frontstyret
Halti Harness - Antitræk Sele - Frontstyret
159,00 DKK
inkl. moms
 • Small
 • Medium
 • Large
Halti Non-Pull Harness Sort
Halti Non-Pull Harness Sort
189,00 DKK
inkl. moms
 • Lille
 • Mellem
 • Stor

Det er meget lettere og mere behageligt at gå tur med en Halti grime eller en Halti sele, og det gælder både for hunden og dig. Hunden går pænt, og gåturen bliver meget sjovere for jer begge.

Har du en hund der trækker meget er det oplagte at købe en Halti. Personer med forskellige handicap, rygsmerter eller gravide, kan også have stor fordel af at bruge disse hjælpemidler på deres hund. På byture og andre steder hvor du ønsker fuld kontrol, og et let samarbejde, er grimen også en fordel.

Det er meget lettere at dreje hunden, ved at dreje dens hoved, end det er at dreje den ved at trække i kroppen (sele) eller i halsen (halsbånd). Det er også meget sundere for hunden, forudsat at du ikke trækker for hårdt. Du kan let holde en schæfer på 40 kg i grime, blot ved at holde linen mellem to fingre. Det er næsten umuligt for hunden at trække, når den har grimen på.

En grime til hund sidder på hundens hoved, på næsten samme måde som en grime sidder på en hest.

Grimen skal sidde så stramt at næsebåndet ikke kan trækkes udover snuden, når du trækker i det med en finger. Nakkebåndet må ikke være stramt. Hvis det er det, og du stadig kan trække grimen over næsen, så skal du have en grime i en mindre størrelse. Hunden skal kunne åbne munden nok til at drikke og spise, og må i det hele taget ikke være hindret i sine mundbevægelser når snoren er løs. Sørg for at købe en ordentlig kvalitet, så syningerne er solide, og næsebåndet laver gnavesår på næsen.

Første gang hunden får grimen på, vil den forsøge at få den af med poterne, eller ved at gnide næsen mod græs eller en hæk. Er grimen tilpasset korrekt, vil det ikke lykkes at få den af, og hunden vænner sig hurtigt til den. Der skal tilvænning til at have noget på næsen, på samme måde som en hundehvalp skal vænne sig til at gå med halsbånd. Hold hunden beskæftiget når den har grimen på i starten, så glemmer den hurtigt alt om grimen.

Det er en god ide at supplere grimen med en sele og en dobbeltline også kaldet en dressurline. Denne line har en karabin i begge ender. Den ene karabin sætter du i grimen, og den anden i selen. På denne måde kan du vælge om du vil føre hunden i grimen eller i selen. Hunde er ikke vant til at have noget på næsen, så det vil være lidt negativt (aversivt) for hunden. Derfor kan du vise hunden at når du synes den går pæn, så slækker du på linene der holder grimen, og tager fat i snoren tættest på selen. Skulle hunden begynde at trække, tager du i linen tættere på grimen. Dette lærer hunden hurtigt. Når hunden går rigtigt pænt, så prøv at tage grimen helt af. Begynder hunden igen at trække, så bed hunden sætte sig, og sæt grimen på igen. Hunden lærer hurtigt at hvis den går pænt, så slipper den for grimen.